Mias Chokladkolatårta, LoCarb

Botten 5 dl mandelmjöl 0.5 dl fibersirap 150 g smör 0.5 dl sötströ En dutt vaniljpulver En minidutt salt Chokladkola 1.5 – 2 dl fibersirap 75g smör 2 msk sötströ En dutt vaniljpulver En minidutt salt Kakao efter smak Hackad mandel Sätt ugnen på 160 grader varmluft Blanda botteningredienserna, tryck ut degen i en springform. […]

LCHF Mias minutkola

Har ni aldrig lyssnat på mig förr är det hög tid att ändra på det nu. Detta är superdupergott! 2-3dl Sukrin fibersirap guld Rejäl klick smör 3-4msk ungefär En dutt salt Ner med rubbet i kastrull, koka ordentligt ca5 minuter. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna. Det är jättegott att ringla smält Nicks mjölkchoklad […]

Kolakakor

5 dl Mandelmjöl 100g smör En äggula 1/2 tsk bakpulver 1 dl sötning En dutt salt En dutt vaniljpulver. En halv dl fibersirap Sätt ugnen på 160 grader varmluft –> Blanda rubbet ordentligt i en skål –> rulla bollar som läggs på ugnspapper –> in i ugnen 15minuter,  till dom fått lite färg –> dom […]

LCHF pepparkakor (supergoda)

Dom här måste ni prova, dom är galet goda och mitt blodsocker höjde inte på ögonbrynen. 5 dl Mandelmjöl 100g smör En äggula 1/2 tsk bakpulver 1,5 dl sötning En dutt salt En dutt vaniljpulver. 75% av en påse pepparkakskryddor Sätt ugnen på 160 grader varmluft –> Blanda rubbet ordentligt i en skål –> rulla […]

LCHF Saffranskakor

5 dl Mandelmjöl 100g smör En äggula 1/2 tsk bakpulver 1 dl sötning En dutt salt En dutt vaniljpulver. En påse saffran Sätt ugnen på 160 grader varmluft –> Blanda rubbet ordentligt i en skål –> rulla bollar som läggs på ugnspapper –> in i ugnen 15minuter,  till dom fått lite färg –> dom är […]

Feminist o’clock

  Besök feministoclock.se Här kommer jag att blogga om att göra smycken av framför allt epoxy resin. Jag kommer att testa mig fram och prova olika tekniker. Jag kommer att lägga ut både lyckade och misslyckade resultat . Jag kommer också sälja det jag skapar. Alltså det som inte blir pannkaka.

Gör egen färskost

När man har gjort sin egen supergoda keso får man nästan en liter filmjölk över. Om man som jag undviker att äta filmjölk kan man göra färskost av den. 1 l filmjölk 2 dl grädde Salt Värm grädde och fil till 40 grader, sakta. När du nått 40 grader håller du dig där en stund. […]