Saffransrulltårta med smörkräm ala Mia

Kaka:4 ägg1 dl pofiber2 msk fiberhusk2 tsk bakpulver2 msk mandelmjöl25g smält smörSötning efter behag1 påse saffranEn dutt vaniljpulver. Vispa ägg och sötning ordentligt rör ner resten. Smeta ut tunnt på bakplåtspapper, grädda 5 minuter 250 grader. Smörkräm;1 påse saffran200g rumstempererat smör1 äggulaSötning efter smak. Vispa ordentligt. Låt kakan svalna och bre på smörkrämen. Rulla ihop […]

Ännu ett LCHF bröd

5 ägg 75 g smör 3 dl fet yoghurt 1 dl mjölk 3 dl mandelmjöl 3 dl pofiber 3 msk fiberhusk 4 tsk bakpulver 2 tsk salt Fibersirap, en skvätt, har du inte fibersirap ta lite sötströ Sätt på ugnen 175 grader, vispa äggen pösiga, blanda de torra ingredienserna, rör i mjölk, smält smör fibersirap och yoghurt, vänd i torra ingredienserna, smöra ugnsform, […]

Gjutningsguide till Felix

Jag kommer att uppdatera den här med mer ingående information om de olika momenten, så guiden är under utveckling Jag har lovat att skriva ner lite tips och trix till Felix i vilken ända man ska börja om man vill göra silikonformar och gjuta i resin. Jag lägger ut guiden här eftersom fler kan vara […]

Hasselbacksmajrova ala Mia

Så många majrovor du vill ha Stor klick smör 2 vitlöksklyftor Salt Svartpeppar  Sätt på ugn 225° –>Skala majrovorna och skär dem på hasselbacksvis –>smält smöret i mikron ca 30 sekunder–> hacka vitlöken–> blanda smör, vitlök svartpeppar och salt–> häll över majrovorna som ligger i en ugnssäker form–> in i ugnen 45 minuter. Ta ut […]

Bearable’s bästa LCHF pizzabotten

Ungefär dessa mängder, jag bara körde så jag har inte 100% koll. Konsistensen ska vara så man kan trycka ut den tunnt på ett bakplåtspapper. Blir den för tjock öka mjölk, blir smeten för tunn öka fiberhusk. 2 dl pofiber 3 msk smör 1/2 msk bakpulver 2 msk fiberhusk Knappt 100g Philadelphia 2-3 msk mandelmjöl […]

Gordons äggröra

 3 Ägg  25 g Smör  1 msk Creme Fraiche  1 nypa Salt  1 nypa Svartpeppar (malen) I med äggen i en kastrull och lägg i smöret och  svartpeppar. Ställ kastrullen på en platta och rör runt hela tiden. När äggen börjar stelna dra  bort kastrullen och rör om, sen tillbaka på plattan igen. Upprepa det […]