Flickrummet

Här ligger jag på flickrummet och tittar på Star Trek, jag har alltid varit en nörd. Förr var det en Amiga 500 nu en klämkäck msi bärbar, annars är allt sig likt. Spelen var bättre förr, oh vad jag saknar spel som Eye of the beholder. Nuförtiden blir jag mest rastlös av timslånga tutorials och […]

Grodyngel

Här ställde vi cyklarna och klampade in i skogen. En bit in fanns en dypöl där det fanns massor av grodyngel. Dom samlade vi i en burk och hade som husdjur, garanterat allergivänligt men inte så hög mysfaktor. Speciellt för att dom oftast dog långt innan dom hunnit utveckla sina framben.

Spökhuset

Det här huset var ett ruckel redan när jag var liten. Vi var lite rädda för det här huset och det var säkert fullt med både mördare och spöken.

Mormorsskogen

Den här skogen är döpt efter min mormor. När jag var liten var den jättestor, ett äventyr som aldrig tog slut. På våren gick jag och mormor alltid dit och plockade björkris och sälgpinnar. Sen satt vi ute och gjorde sopkvastar och sälgpipor. Det konstiga är att Mormorsskogen verkar ha krympt, det som förr var […]

Bibblan

Här låg bibblan, det var jättekul att gå på sagostund här. Men det roligaste var nog det sluttande golvet som ledde in i biblioteket. När man blev äldre agerade kommunhuset som ställföreträdande Starbucks. Det fanns en chokladmaskin där som man kunde köpa vattenchoklad i för någon krona. Kommunhuset hade också Svegs enda hiss. Väldigt internationellt.

Huldas

När jag tagit min orangea cykel hit till Huldas affär för att köpa godis var jag långt hemifrån. Det var nästan så att världen slutade efter Huldas. Man åkte i alla fall aldrig längre bort själv.

Gömstället

Den här rönnen står på mormor och morfars gamla tomt. Den var inte lika klippt på den tiden. Om man klev in i den var det precis som en koja man kunde gömma sig i. Jag kommer speciellt ihåg en gång när jag satt i kojan, då kom min kusin Kickan Pålsson cyklande förbi. Hon […]

Brorundan

Brorundan var man alltid tvungen att gå om man som jag vägrade vara med på dom obligatoriska foxtrotlektionerna skolan anordnade. På den tiden i Sveg ansåg man att kunde man inte dansa styrdans på folkets hus skulle man hamna utanför samhället och vara ensam och olycklig resten av livet.