Reseguide på mitt vis, Split

Dela FFS!
 • 7
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  7
  Delningar

Feministscore: 1,5 Här har kvinnokampen inte kommit så långt som vi i Sverige är vana vid. Buffliga gubbar sitter och skränar på caféer i klasar, var deras fruar är har jag ingen aning om.
Gayscore: 1 Det finns absolut ingenting gay med Split, om det finns så gömmer dom sig.
Lo Carbscore: 2 Potatis och pommes är typ vad dom äter. Det är stört omöjligt att hitta någon annan sockerfri läsk än cola zero.

Jag har nu spenderat 6 dagar i Split och så här tycker jag om det.

Split är lite som en bråkig lillebror till franska riviäran med växtvärk och lätt hybris.

Denna otroligt vackra plats är alldeles för liten för att svälja den enorma mängd människor som åker hit på sommaren.

Detta resulterar i att priserna på mat och shopping antar en nästan löjlig nivå. Vad man än köper i denna Adristiska havets skönhet, får man en känsla av att man inte riktigt får den standard man betalar för. Är jag på en riktigt fin och lyxig restaurang betalar jag glatt de priser som är i Split men restaurangerna når liksom inte upp till den nivå som krävs för att man ska betala dessa priser utan att få en känsla av att man hela tiden blir lite lurad.

Sevärdigiheter finns det en hel del och mest behållning fick jag av katakomberna till  Diocletian’s Palace. Där har dom också spelat in en del avsnitt av Game of thrones så är du ett fan av serien får du inte missa detta.

Old town är väldigt fascinerande och det är en labyrint av gränder som slår det mesta. Det som känns bra med Old town är att det är oerhört gamla hus som fortfarande används och lever i allra högsta grad, hade dessa byggnader funnits i gamla Svedala hade man bommat igen och bara sålt guidade turer. Man går om kring och lever mitt i alla historiska platser och det känns speciellt. Med det sagt måste jag påpeka att det är så oerhört mycket människor överallt att det ofta känns klaustrofobiskt i dom trånga gränderna.

Bada var något vi hade tänkt sysselsätta oss med när vi var i Split, men det tänkte vi snabbt om. dom 2 stränder vi besökte var smutsiga asfalterade historier men galet mycket folk och stränderna hade en lätt stank av urin var man än vände sig.

Eftersom vi valde bort att bada tog det ganska snart slut på saker att göra, Split är ingen storstad precis. I brist på annat besökte vi ett underbart litet museum med uppstoppade grodor, Froggyland visade sig lite otippat vara en av höjdpunkterna.

Är du lagd lite åt det skrockfulla hållet ska du ta en sväng förbi statyn föreställande Gregory of Nin. Om du lägger handen på statyns tå och önskar något så blir det så

Matställen var det ingen brist på i Split, alla hade ungefär samma menyuppsättning. Jag som inte gärna äter kolhydrater fick lite lustiga blickar när jag valde bort potatis. Det fanns ofta en möjlighet att välja en sideorder med grönsaker men det var helt omöjligt att som på många andra ställen jag besökt byta ut pommes frites mot ett grönsaksalternativ. Om jag vill dricka något annat än vatten fick jag leka Sherlock Holms, ligtläsk har verkligen inte slagit igenom i Kroatien, dom verkar älska sitt socker och sina kolhydrater.

Jag tycker att det var roligt att ha varit där men Split hamnar inte på min lista av ställen jag känner att jag måste besöka igen.

Vi bodde på ett litet hotell i Old Town, Lejletul, det är ett av dom bästa hotell jag någonsin bott på och jag rekommenderar det starkt om du pallar gå upp för dom 10000 trappsteg som krävs för att ta sig dit.

 

 

Total Page Visits: 220 - Today Page Visits: 1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *