Hemmagjord Keso

Dela FFS!
  • 9
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    9
    Delningar

Att göra keso är kul och det blir jättegott. Internet är nerlusat med recept på keso så jag hänvisar inte till någon källa då alla recept ser lika ut och det är omöjligt att veta ursprungskällan.

  • 2 l färskmjölk, det går inte med mjölk som har lång hållbarhet.
  • 1 msk filmjölk
  • 1 tsk löpe, finns att köpa på Apoteket
  • 3 tsk vatten
  • Salt
  • Grädde
  1. Se till att mjölken och filmjölken har rumstemperatur.
  2. Rör ner 1 msk filmjölk i mjölken.Låt stå någon timme.
  3. Värm försiktigt upp mjölken till 30 grader och häll i löpen som du blandat med vattnet.
  4. Låt stå till ostmassa har bildats, 1-1,5h brukar räcka.
  5. Skär massan i kuber i kastrullen och värm upp massan under orörning till 47 grader.
  6. Häll upp massan i en silduk, ha gärna en bytta under om du vill ta hand om vasslen.
  7. Krama ur allt vatten, låt det eventuellt stå en timme och rinna av.
  8. Häll upp i behållare och blanda i så mycket grädde du vill och tillsätt salt.

Total Page Visits: 207 - Today Page Visits: 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *